ΘΕΣΕΙΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Πήγαινε κάτω

ΘΕΣΕΙΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δημοσίευση  ΜΟΝΙΚΑ ΕΥΤΑΞΙΑ Την / Το Δευ Οκτ 01, 2007 7:47 pm

ΘΕΣΕΙΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (πηγή: www.papandreou.gr)

Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών
Θα έχει στόχο το νέο τους ρόλο. Να μην είναι απλώς εκτελεστές κεντρικών εγκυκλίων αλλά να επιτυγχάνουν τους εκπαιδευτικούς και εθνικούς μας στόχους. Πριν την τοποθέτησή τους θα παρακολουθούν ένα ετήσιο μεταπτυχιακό κύκλο μαθημάτων και πρακτικών σεμιναρίων.

Βελτίωση των αμοιβών των εκπαιδευτικών
Θα συνδυαστεί με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, την επιμόρφωση και ένα σύστημα αξιολόγησης της εκπαιδευτικής μονάδας και του έργου τους καθώς και την αναβάθμισή του με παροχή ειδικών κινήτρων για την προσέλκυση εκπαιδευτικών με εξειδικευμένα προσόντα σε σχολεία που σήμερα δεν είναι ελκυστικά λόγω γεωγραφικής θέσης ή άλλων συνθηκών.

Ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά
Ένας πετυχημένος θεσμός που θα προχωρήσει πιο πέρα ώστε μέχρι το τέλος της επόμενης τετραετίας η πολιτεία να παρέχει την απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε να εγγυάται τη δυνατότητα όλων των σχολείων, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών να παρέχουν ολοήμερα προγράμματα. Να μπορούν και τα παιδιά να τελειώνουν τα μαθήματά τους στο σχολείο τους, να έχουν ελεύθερο χρόνο.

Ανοιχτό σχολείο, κύτταρο της γειτονιάς και του πολιτισμού
Το Ολοήμερο Σχολείο που θα είναι πια ο βασικός κανόνας, αποκτά ευρύτερη αυτοδυναμία με τη βοήθεια των γονέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας ώστε να μπορεί να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

Καλύτερες σχολικές υποδομές, να είναι πρότυπα σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον
Στόχος να έχουμε τις καλύτερες σχολικές υποδομές, να είναι πρότυπα σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον. Μαζί να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές, Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και τους φοιτητές να έχουν στη διάθεσή τους έναν φορητό υπολογιστή και να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε γρήγορο διαδίκτυο. Μια φορητή βιβλιοθήκη.

Προσχολική εκπαίδευση για όλους
Να εγγυηθεί η πολιτεία την προσχολική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά άνω των 3 ετών. Στήριξη της ανάπτυξης Νηπιαγωγείων κι εκεί που δεν υπάρχουν Δημόσια, η πολιτεία να συμπληρώνει ένα σημαντικό μέρος του κόστους που πληρώνει η ελληνική οικογένεια σε ιδιωτικά Νηπιαγωγεία.

ΜΟΝΙΚΑ ΕΥΤΑΞΙΑ
Moderators
Moderators

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 12
Location : 7xiamon@gmail.com
Registration date : 26/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΘΕΣΕΙΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δημοσίευση  IaTriDis Την / Το Παρ Οκτ 12, 2007 2:50 pm

Κοντά σε αυτά όμως θα πρέπει να υπάρξει και μια μέριμνα για καλλιτεχνικά σχολεία που δεν υπάρχουν στην χώρα μας. Ακόμα και τα μουσικά σχολεία είναι πάρα πολύ λίγα και όπως βλεπουμε τον τελευταίο καιρό έχουν και σοβαρές ελλείψεις. Είμαι επι πτυχίω φοιτητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και με πολλούς συνάδελφους συζητούμε αυτό το θέμα! Κατα την γνώμη μας θα πρέπει να δημιουργηθούν τέτοια σχολεία για να εχουν την δυνατότητα παιδιά που αναπτύσσουν κάποια καλλιτεχνική προδιάθεση, να έρθουν σε επαφή με το αντικείμενο! Και αν όχι τόσο στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο οπωσδήποτε θα πρέπει στο ημερήσιο πρόγραμμα να υπάρχουν τρεις ώρες αποκλειστικά για τα καλλιτεχνικά.

IaTriDis

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 1
Ηλικία : 34
Location : www.panosiatridis.blogspot.com
Registration date : 12/10/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης