ΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ ΩΘΗΣΕ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ....

Πήγαινε κάτω

ΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ ΩΘΗΣΕ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ....

Δημοσίευση  ΜΑΙΡΗ ΜΑΝΤΗ Την / Το Τρι Οκτ 23, 2007 7:07 pm

Ακούστηκε το 2004 , κατά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Γιώργου Α.Παπανδρέου , ανάμεσα στα άλλα συνθήματα και το
"Σήκω Ανδρέα για να δεις το παιδί της Αλλαγής ".

Σύνθημα που δημιουργούσε αφ΄ενός μεν συναισθηματική φόρτιση αλλά αφ΄ετέρου δήλωνε ξεκάθαρα ... ότι το ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου απαιτούσε να βρεί τον ορθό δρόμο όπως αυτός είχε προσδιορισθεί στην Ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη , το ΠΑΣΟΚ της δίκαιης κοινωνίας , το ΠΑΣΟΚ της κοινωνικής αλληλεγγύης , το ΠΑΣΟΚ της συμμετοχικής Δημοκρατίας , το ΠΑΣΟΚ της ισονομίας των πολιτών.

Γεννάται το ερώτημα , για ποιό λόγο δημιουργήθηκε αυτή η ανάγκη το 2004 ?

1.Την παραπάνω περίοδο 96-04, οι αρχές της 3ηΣεπτέμβρη , "κρύφτηκαν" στο υποσυνείδητο του απλού ψηφοφόρου του ΠΑΣΟΚ και με τον ερχομό του Γιώργου Παπανδρέου βρήκαν την ευκαιρία οι πολίτες να εκφράσουν τον διακαή πόθο τους για την συνέχιση του οράματος που είχε διακοπεί για μιά οκταετία , για την ολική επαναφορά στην σοσιαλιστική πορεία.

Την συγκεκριμένη περίοδο ο λαός του ΠΑΣΟΚ είχε πνιγεί κάτω από την δεξιά πολιτική Σημίτη και όλοι θυμόμαστε ότι ενώ παλαιότερα μιλάγαμε για " κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ " , αυτήν την οκταετία η οποιαδήποτε αναφορά γινόταν στο κυβερνητικό σχήμα προσδιοριζόταν ως " κυβέρνηση Σημίτη " .

2. Η περίοδος 1996-2004 με τις αντιλαικές πολιτικές πρακτικές που επιχειρούσε ( ΜΑΤ - ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ -ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ,κλπ γνωστά ) , διοχέτευσε (και με την κατάλληλα υποβοηθούμενη ενημέρωση των ΜΜΕ ) στην κοινή γνώμη την αντίληψη της συνταύτισης με την Ν.Δ .

Παντού όπου και αν πηγαίναμε ακούγαμε το γνωστό ( που σε πολλές περιπτώσεις ακούγεται και σήμερα -άδικα- ) τι ΝΔ...τι ΠΑΣΟΚ !
Και ο Πρόεδρος πίστευε (?) ,και πολλοί από εμάς , ότι με τις πολυαναφερόμενες στρογγυλοποιήσεις έως το 2007 το κίνημα θα επανερχόταν σε τροχιά εξουσίας .
Ενδεχομένως να ήταν παρακινδυνευμένη η ρήξη το 2004 , γιατί δεν ήσαν επαρκώς αποσαφηνισμένες οι τάσεις εντός του κινήματος.
Οι δυσδιάκριτες " τάσεις ", επ΄ωφελεία της πολιτικής τους σταδιοδρομίας θα αποποιούνταν ως " μη γενόμενη " την συντηρητική πολιτική που ευλαβικά ακολουθούσαν και θα επέρριπταν τα βάρη στον επικεφαλής τ.Πρωθυπουργό Κο Σημίτη.
Με την δεύτερη ( δυστυχώς ) εκλογική αποτυχία , οι εσωκομματικές έριδες αποκαλύφθηκαν , οι μηχανισμοί δεν μπορούσαν πλέον να δραστηριοποιούνται γιατί ήταν σε τροχιά απομάκρυνσης από την εξουσία (με την κακή έννοια της λέξεως εξουσία ) , οι δράσεις των τάσεων εξαναγκάστηκαν πλέον να βγούν " στο φώς ".


Αυτούς τους "μηχανισμούς" ο Πρόεδρος με την ηθική στάση που τηρεί και με τον πολιτικό πολιτισμό που τον διακρίνει , τους παραδίδει στα χέρια του λαού στις 11/11/2007.

Από αυτό πλέον το σημείο που βρισκόμαστε δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής σε εσωκομματικές ισορροπίες , δεν υπάρχει λόγος συντήρησης φθαρμένων (από πολιτικές συμπεριφορές ) προσώπων , δεν υπάρχει λόγος ενός βήματος μπρός και δύο πίσω.

Όλα είναι στην κρίση μας και η επαναφορά στον δρόμο των αρχών και των οραμάτων της 3ης Σεπτέμβρη τώρα ξεκινάει....

Συντροφικά

Μαίρη

ΜΑΙΡΗ ΜΑΝΤΗ
Moderators
Moderators

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 14
Ηλικία : 56
Location : ΑΘΗΝΑ
Registration date : 03/10/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης