Σοσιαλιστική Διεθνής

Πήγαινε κάτω

Σοσιαλιστική Διεθνής

Δημοσίευση  ΜΟΝΙΚΑ ΕΥΤΑΞΙΑ Την / Το Τρι Οκτ 02, 2007 1:53 pm

Σοσιαλιστική Διεθνής είναι η διεθνής οργάνωση των σοσιαλδημοκρατικών, σοσιαλιστικών και εργατικών κομμάτων και με τη σημερινή της μορφή ιδρύθηκε το 1951. Η Σοσιαλιστική Διεθνής αποτελεί μετεξέλιξη της Δεύτερης Διεθνούς που ιδρύθηκε το 1889. Από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της Δεύτερης Διεθνούς ήταν η καθιέρωση της Πρωτομαγιάς ως παγκόσμια ημέρα του εργατικού κινήματος (1889) και η 8η Μαρτίου ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (1910). Το 1923 η Διεθνής ανασυγκροτήθηκε ως Διεθνής των Εργατικών και Σοσιαλιστικών Κομμάτων.
Η Σοσιαλιστική Διεθνής, που ιστορικά συνδέεται με τις πρώτες διεθνείς οργανώσεις του εργατικού κινήματος, λειτουργεί με τη τωρινή της μορφή από το 1951, και συμπεριλαμβάνει 161 πολιτικά κόμματα και οργανώσεις από όλες τις περιοχές του κόσμου - 31 από την Αφρική, 38 από την αμερικανική ήπειρο, 20 από την Ασία και τον Ειρηνικό, 30 από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 29 από άλλα σημεία της Ευρώπης, καθώς και 3 συνδεδεμένες και 10 συνεργαζόμενες οργανώσεις.

Οι δράσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σε παγκόσμια κλίμακα επικεντρώνονται σήμερα στην προώθηση και ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, την υποστήριξη της ειρηνικής επίλυσης των συγκρούσεων, την επίτευξη μιας δημοκρατικής και δίκαιης παγκόσμιας διακυβέρνησης, την εξασφάλιση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την υποστήριξη της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας των δύο φύλων και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης. Στο επίκεντρο του έργου της Σ.Δ. είναι η οικοδόμηση ευρέων συναινέσεων και η ανάπτυξη μιας κοινής πλατφόρμας δράσης σχετικά με διεθνή και περιφερειακά θέματα που απασχολούν τα σοσιαλδημοκρατικά κινήματα. Μεταξύ άλλων, αυτό επιτυγχάνεται με τη δραστηριοποίηση διαφόρων γεωγραφικών και θεματικών επιτροπών καθώς και ειδικών ομάδων εργασίας, την οργάνωση συνεδρίων και συναντήσεων με συγκεκριμένη ατζέντα, καθώς και την αποστολή ειδικών αντιπροσωπειών με σκοπό την προώθηση πολιτικών και στόχων της Σ.Δ.

ΜΟΝΙΚΑ ΕΥΤΑΞΙΑ
Moderators
Moderators

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 12
Location : 7xiamon@gmail.com
Registration date : 26/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης