Δυναμική Αντιπολίτευση!!!

Πήγαινε κάτω

Δυναμική Αντιπολίτευση!!!

Δημοσίευση  Νίκος Περάκης Την / Το Κυρ Νοε 18, 2007 10:22 am

Δυναμική αντιπολίτευση με περιεχόμενο και ριζοσπαστική πορεία προς το συνέδριο


Νέος εκλογικός νόμος που να διασφαλίζει την αυτονομία της πολιτικής

«Θέλουμε έναν εκλογικό νόμο, που θα διασφαλίζει τέσσερις προϋποθέσεις: την ανεξαρτησία των πολιτικών από το μαύρο χρήμα και από την εξάρτησή τους από τα ΜΜΕ. Την αυτονομία της πολιτικής απ' τα μεγάλα συμφέροντα και τα εξωθεσμικά κέντρα παρέμβασης. Την αναλογική εκπροσώπηση όλων των πολιτικών δυνάμεων. Και την πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη η χώρα.
Θέλουμε έναν εκλογικό νόμο, που θα συνδυάζει μονοεδρικές περιφέρειες και ευρείες εκλογικές περιφέρειες με λίστα. Το ΠΑΣΟΚ, θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση νόμου, για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, με βάση τη δημιουργική προσαρμογή στις ελληνικές συνθήκες του λεγόμενου γερμανικού μοντέλου.
Θα είναι μια πρόταση για την ενίσχυση της διαφάνειας, για την αντιμετώπιση της καθολικής καχυποψίας, που περιβάλλει δικαίους και αδίκους στον πολιτικό κόσμο. Θα είναι ένα μεγάλο όχι στην απαξίωση της πολιτικής. Αν η κυβέρνηση επιθυμεί πραγματικά συναινέσεις, σε κρίσιμα θεσμικά ζητήματα, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Η πρόκληση είναι ανοιχτή.»

Συνταγματική αναθεώρηση από μηδενική βάση

«Η μη συμμετοχή μας στην αναθεωρητική διαδικασία, οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση την μετέτρεψε σε κυβερνητικό μονόλογο και παρωδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση προτείνει αναθεώρηση διατάξεων, δευτερεύουσας σημασίας, για το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό μας σύστημα, με συντηρητικό προσανατολισμό ενώ, την ίδια ώρα, αρνείται όλες τις καινοτόμες προτάσεις που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η άλλη αντιπολίτευση.
Απορρίπτει, παραδείγματος χάρη, προτάσεις μας για την αναβάθμιση της Βουλής, την διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα, την εγγύηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, την αναβάθμιση της Δημοκρατίας, με την αύξηση της επιρροής του λαϊκού παράγοντα στα κέντρα πολιτικών αποφάσεων. Τι είδους αναθεώρηση είναι αυτή; Απουσιάζουν οι καινοτομίες, απουσιάζουν οι ευρείες συναινέσεις και υπάρχει μόνο μία άκρως συντηρητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς, δεν συμμετέχουμε σε τέτοια παρωδία.
Αν θέλει ο κ. Καραμανλής, ας ξεκινήσουμε απ' την αρχή, από μηδενική βάση. Ιδού η πρόκληση.»

Το στοίχημα της επόμενης μέρας για το ΠΑΣΟΚ

«Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να κερδίσουμε τη μάχη της μετατροπής της μεγάλης συμμετοχής των μελών και των φίλων μας, σε ένα διαρκές, καθημερινό Κίνημα πολιτικής ανασύνταξης. Να μετατρέψουμε τις οργανώσεις μας, σε ενισχυτές της συμμετοχικής δημοκρατίας.
Να επιτρέψουμε σε κάθε μεμονωμένο ή οργανωμένο πολίτη, να αποκτά πρόσβαση στον δημόσιο χώρο, να διεκδικεί τα δημόσια αγαθά, να αξιοποιεί τον χρόνο και τις ιδέες του. Έτσι, θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών και των φίλων μας. Έτσι, θα τους κάνουμε σύμμαχό μας και συμμέτοχο στη νίκη που έρχεται.»

Καταστατικό συνέδριο τον Φεβρουάριο

«Το Συνέδριό μας θα γίνει στα μέσα του Φεβρουαρίου και θα είναι καταστατικό. Θα εγγυάται, από τη μία πλευρά, την ανοιχτή συμμετοχική δημοκρατική λειτουργία και, από την άλλη ένα ισχυρό συλλογικό κέντρο, που θα μπορεί να υποστηρίζει τις πολλαπλές, ανοιχτές πολιτικές λειτουργίες ενός αποκεντρωμένου Κινήματος.»

Στόχος, η πολιτική επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ

• Με την σύμπτυξη νέων κοινωνικών συμμαχιών, μέσα από κοινές δράσεις και την συνάντησή μας με τα κινήματα πολιτών.
• Με την συμπόρευσή μας με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις, τα κινήματα για το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ελευθερίες και την δημοκρατία, την αντίσταση στη μιντιοκρατία.
• Με την ανάδειξη νέων στελεχών, μελών, φίλων, πολιτών, ενεργών για πολιτική. Με πρόταγμα την πολιτική και όχι την κομματική καρέκλα.
• Με την δημιουργία διαύλων επικοινωνίας και συμμετοχής, σε ομάδες του πληθυσμού που, για τον έναν ή τον άλλον λόγο, είναι αποκλεισμένοι από τις πολιτικές μας, τις δραστηριότητές μας, ή απέχουν από αυτές συνειδητά.
• Με την εισήγηση για την διαμόρφωση νέων υποδομών του Κινήματός μας και με μια νέα αισθητική, αλλά και μια άλλη πολιτική επικοινωνία, συμμετοχή και δράση, που συνάδει με ένα δημοκρατικό και σοσιαλιστικό Κίνημα του 21ου αιώνα.
• Με την δημιουργία φόρουμ διαλόγου, για την κατάθεση προτάσεων και ιδεών από τα στελέχη μας, για όλα τα ζητήματα που θα διαπραγματευτεί το Συνέδριό μας, από τις καταστατικές διατάξεις, μέχρι και τις προγραμματικές μας προτεραιότητες.»

Πάρτε το ΠΑΣΟΚ στα χέρια σας

«Ξεκινάμε με την αυτοοργάνωση των μελών και φίλων μας. Καλώ όλα τα μέλη και τους φίλους μας, να πάρουν την πρωτοβουλία, να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους. Σύντροφοι, αυτοοργανωθείτε. Παντού και με κάθε τρόπο. Πάρτε το ΠΑΣΟΚ στα χέρια σας. Είναι δικό σας. Είναι κτήμα όλων, όχι ιδιοκτησία κάποιων παραγόντων.
Οργανωθείτε, με δική σας πρωτοβουλία, με τη δική σας αυτενέργεια και με τη δική σας μέθοδο, χωρίς κανέναν περιορισμό. Στήστε παντού δίκτυα φίλων και μελών. Εκφραστείτε ελεύθερα, χωρίς καπέλα και άνωθεν αυθεντίες. Δώστε στο ΠΑΣΟΚ την ζωντάνια και τον δυναμισμό της ελεύθερης και δημιουργικής συμμετοχής. Δώστε στο Κίνημά μας οξυγόνο δημοκρατίας. Οι πολλαπλές αυτές πρωτοβουλίες θα ενταχθούν συστηματικά και με σεβασμό στις δομές του Κινήματός μας, κατά την διάρκεια της προσυνεδριακής μας δουλειάς.»

Νέα μεταβατικά όργανα

«Στελέχωση της Γραμματείας που θα είναι υπεύθυνη για την οργάνωση του Συνεδρίου, με πρόσωπα που έχουν όρεξη, ενέργεια, επαφή με νέες προσεγγίσεις και αντιλήψεις, απόσταση από την εξουσία και μεγαλύτερη επαφή με τον νέο κόσμο. Βασικά κριτήρια συμμετοχής στην Γραμματεία, η έντονη παρουσία νέων, κοινωνικών στελεχών, στελεχών που δρουν σε κινήματα και στην Αυτοδιοίκηση, στελεχών χωρίς υπουργική θητεία, χωρίς θεσμικό ρόλο στο Κοινοβούλιο, αλλά με έντονη πολιτική δράση.
Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο και για την καθημερινή πολιτική παρουσία μας, θα συστήσουμε ομάδα πολιτικού συντονισμού, που θα συμπεριλαμβάνει, και έμπειρα, και νέα στελέχη του Κινήματός μας, για να συντονίζεται το Κοινοβούλιο, η Αντιπολίτευση και το κόμμα.»


Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ:
http://www.pasok.gr/portal/gr/3/53559/7/7/1/showdoc.html

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος :
http://www.pasok.gr/portal/gr/3/53503/7/7/1/showdoc.html

_________________
Αν και λίγοι μπορούν να κάνουν πολιτική είμαστε όλοι σε θέση να την κρίνουμε.
"Θουκιδίδου - Επιτάφιος"
avatar
Νίκος Περάκης
Administrator
Administrator

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 72
Ηλικία : 61
Location : ATHENS
Registration date : 26/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://perakis.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης