Οι ''Καυτές Πατάτες''...

Πήγαινε κάτω

Οι ''Καυτές Πατάτες''...

Δημοσίευση  Φίλιππος Βουκελάτος Την / Το Σαβ Δεκ 15, 2007 7:24 pm

Ασφαλιστικό: Ενοποίηση των ταμείων. Ένα ταμείο για όλους τους Έλληνες πολίτες. Θέσπιση κατώτατης βασικής σύνταξης για όλους τους Έλληνες (με τρέχουσες τιμές 2.000 ευρώ), ανεξάρτητα από το επάγγελμα που ασκούσαν, τη κοινωνική τους θέση κλπ. …

Ολυμπιακή: Aποπληρωμή των χρεών του δημοσίου προς την εταιρεία. Πώληση του 50% σε Έλληνα στρατηγικό επενδυτή με ταυτόχρονη εκχώρηση του management στον επενδυτή. Στη διαχείριση του 50% που θα κατέχει το δημόσιο, θα έχει λόγο μόνο το Υπουργείο Μεταφορών. Όλοι οι εποχικοί της εταιρείας πριν την μεταβίβαση, απολύονται. Το κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη επανένταξής τους στην αγορά εργασίας σε εύλογο χρονικό διάστημα. Μέχρι να τους αποκαταστήσει, θα τους αποδίδει έσοδα ίσα με αυτά που απολάμβαναν από την Ολυμπιακή. Για τους μόνιμους υπαλλήλους, ο ιδιώτης επενδυτής να εγγυηθεί τη συνταξιοδότησή τους από την εταιρεία. Λαμβάνεται μέριμνα ώστε για κανέναν λόγο και με κανέναν τρόπο, να μην μπορεί το management της Εταιρεία να περιέλθει σε μη Έλληνα επιχειρηματία.

Παιδεία: Με συνταγματική ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων τα οποία θα λειτουργούν κάτω από το ίδιο ακριβώς θεσμικό πλαίσιο που λειτουργούν και τα δημόσια (την εποπτεία να την έχει το υπουργείο παιδείας). Ποσοστό ίσο με το 20% των θέσεων στα ιδιωτικά πανεπιστήμια να καλύπτεται υποχρεωτικά από μη προνομιούχους Έλληνες (φοίτηση χωρίς δίδακτρα). Ταυτόχρονα αυξάνεται η χρηματοδότηση από το κράτος στα δημόσια πανεπιστήμια στο 8% του ΑΕΠ. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να μην δύναται να χρηματοδοτούνται από το κράτος.

Μηδενισμός Δημόσιου Χρέους: Μηδενίζονται όλοι οι φόροι που πληρώνουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις σήμερα. Εξαφανίζεται το γραφειοκρατικό πρόβλημα ίδρυσης ιδιωτικής επιχείρησης. Μέχρι το μηδενισμό του δημοσίου ελλείμματος, όλες οι ιδιωτικές εταιρείες που έχουν έδρα στην Ελλάδα, να αποδίδουν στο κράτος το 25% τον καθαρών εσόδων τους, ανεξαρτήτου δυναμικότητας. Επιχειρηματίας ή ιδιώτης που διαπράττει το έγκλημα της φοροδιαφυγής, να φυλακίζεται με ελάχιστη ποινή 10 έτη. Η ιδιοκτησία της εταιρείας να περνά κατευθείαν στο δημόσιο. Πολιτική στήριξης των Ελληνικών προϊόντων και επιχειρήσεων.
Επανασχεδιασμός των αμυντικών δαπανών στο πεδίο εισαγωγής τεχνογνωσίας και όχι όπλων. Έμφαση στην άσκηση αποτελεσματικής εξωτερικής πολιτικής, αξιοποίηση του απόδημου Ελληνισμού, αναβάθμιση της διαπραγματευτικής θέσης της Ελλάδος στον άξονα: ‘’ αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα’’! Με το μηδενισμό του χρέους, οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων προς το κράτος επανακαθορίζονται σε ποσοστό που να διατηρείται μηδενικό το δημόσιο έλλειμμα.

Φίλιππος Βουκελάτος

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 14
Ηλικία : 42
Location : Λευκάδα
Registration date : 04/10/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://filipvoukelatos.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης