"ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ"-ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ Α-ΔΕΞΙΑ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ....

Πήγαινε κάτω

"ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ"-ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ Α-ΔΕΞΙΑ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ....

Δημοσίευση  Alexandros_Kossyvakis Την / Το Πεμ Μαρ 20, 2008 6:55 pm

Αγαπητοί Σύντροφοι & Συντρόφισσες,

Μοιράζομαι μαζί σας αυτές τις λίγες σκέψεις και τον προβληματισμό μου, για ένα θέμα που καίει ουσιαστικά κι ενδιαφέρει όλη την κοινωνία μας, δηλαδή όλους τους εργαζόμενους και ασφαλισμένους στα Ασφαλιστικά Ταμεία που είναι υποχρεωμένοι και καταβάλουν κάθε μήνα την εισφορά τους κανονικότατα υπέρ του Ασφαλιστικού τους Φορέα και αναμένουν όταν χρειαστεί την αρωγή του Ταμείου σε θέματα Υγείας & Ιατροφαρμακευτικής κάλυψης τους, μια αξιοπρεπή σύνταξη κύρια και επικουρική αντάξια. Τα οποία είναι ο θεμέλιος λίθος μιας Κοινωνίας που σέβεται τους πολίτες της και τους αντιμετωπίζει με κοινωνική αλληλεγγύη.
Οι εργαζόμενοι στην χώρα μας με θυσίες κι αγώνες πολλών γενεών κατόρθωσαν να απολαύουν αυτά τα κοινωνικά δικαίωμα. Δηλαδή το κοινωνικό μέρισμα από τον καθημερινό τους αγώνα, το αίσθημα σιγουριάς κι ασφάλειας ότι εάν αύριο αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα υγείας δεν θα βρεθούν αβοήθητοι στο δρόμο χωρίς πρόσβαση σε γιατρούς, φάρμακα, νοσοκομεία, αλλά και χωρίς μια αξιοπρεπή σύνταξη στα γηρατειά τους. Έζησαν τις πρωτοβουλίες - τομές της τότε Κυβέρνησης-επί ημερών του ιστορικού μας ηγέτη ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- . Απόλαυσαν αυτά τα χρόνια τα αγαθά της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δηλαδή της αξιοπρέπειας του εργαζόμενου, δεν χρειάζεται να θυμηθούμε τις αλλοτινές πλέον εποχές που θεωρούνταν απαραίτητη η παρέμβαση του δεξιού πολιτικάντη(!!)για πράγματα που σήμερα θεωρούνται θεμελιωμένα κοινωνικά δικαιώματα.
Προγραμμάτισαν λοιπόν οι πολίτες την διαδρομή τους με βάση αυτή την κατάκτηση τους αυτή το δικαίωμα τους για ικανοποιητική σύνταξη, κύρια κι επικουρική , τα οποία θα τους να εξασφάλιζαν μια ήρεμη ζωή.

Αποδεικνύεται πλέον ότι υπολογίζαν χωρίς να λάβουν υπόψην τους την Νέα Διακυβέρνηση της Ν.Δ. η οποία καταβαραθρώνει και περικόπτει τις είδη πολύ μικρές συντάξεις κι επιδόματα με το Νομοσχέδιο που φέρνει προς επικύρωση σήμερα,. Ένα Νομοσχέδιο για γέλια και για κλάματα που την ευθύνη του φέρει ο ίδιος ο κος Καραμανλής κι ας κρύβεται πίσω από την Υπουργό . Συγχωνεύοντας Ασφαλιστικά Ταμεία χωρίς κανένα στοιχειώδες κριτήριο , καταργώντας κοινωνικά δικαιώματα, προσθέτοντας σχεδόν από μια πενταετία σε κάθε ασφαλισμένο με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, μειώνοντας ακόμη και τις συντάξεις κύρια και επικουρική στην οποία βάζει πλαφόν 20% της κύριας (!!) καθιστά τις πρόωρες συντάξεις εντελώς ασύμφορες για τον ασφαλισμένο, ανεβάζει τα όρια των γυναικών που έχουν ανήλικο παιδί, και πλέον θα πάνε για τα 55 έτη. Κοινώς στον βωμό της «μεταρρύθμισης» δηλαδή των ολίγων που θα επωφεληθούν όπως Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες, Ιδιωτικά Θεραπευτήρια, μεγαλογιατροί….
Αλλά ποια μεταρρύθμιση μπορεί να μην λαμβάνει υπόψη της την ιδιά την κοινωνία., τους πολίτες και τα συμφέροντα τους; Ποια μεταρρύθμιση μπορεί να αποσυνθέσει τον κοινωνικό ίστο και να τον μεταφέρει πολλά χρόνια πίσω με το πρόσχημα ότι τον σώζει!! Αλήθεια το όποιο ανάξιο λόγου κέρδος του κράτους, από την συγχώνευση θεωρούν ότι αρκεί για να μας κοιτάξουν στα μάτια και να μας πείσουν για το εύλογο του ενχειρήματος.
Τους ρωτάμε: Αφού τα ασφαλιστικά Ταμεία είχαν αυτά τα προβλημα που ισχυρίζονται γιατί:
Έβγαλαν σε πρόωρη συνταξιοδότηση τόσους πολλούς εργαζόμενους από ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ κλπ επιβαρύνοντας με επιπλέον εκροές τα Ταμεία. Ποια συμφέροντα εξυπηρέτησαν με αυτή την πρακτική τους;
Γιατί έστησαν το γνωστό πανηγύρι με τα δομημένα ομόλογα, στα οποία τα Ταμεία έχασαν τεράστια κεφάλαια;
Γιατί δεν καταβάλουν την συνεισφορά του κράτους στα Ταμεία (όπως στο ΙΚΑ);
Γιατί τέσσερα χρόνια τώρα εξαγγέλλουν κάθε εξάμηνο και νέα ρύθμιση χρεών των Εργοδοτών προς τα Ταμεία; Μήπως θέλουν να επιβραβεύσουν αυτούς που καθυστερούν την καταβολή της συνεισφοράς τους σε βάρος της κοινωνίας;
Γιατί αυξήθηκαν κατακόρυφα τα ποσά της εισφοροδιαφυγής; Τι έκαναν για αυτό;
Αναρωτιέται ακόμη γιατί προς επίρρωση των όσων λέγονται δεν εμφανίζεται ούτε μια Αναλογιστική Μελέτη για να γνωρίζει που θα πορευθεί; Ποιες θυσίες του ζητούνται;
Γιατί ξεχάστηκαν τόσο γρήγορα οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού κου Καραμανλή -τα γνωστά 3 ΔΕΝ-;
Αυτά κι άλλα πολλά γιατί σκέπτεται ο πολίτης και δεν πείθεται για την βασιμότητα των ισχυρισμών της Κυβέρνησης, δεν πείθεται ότι θα πρέπει να αναλάβει μόνος του τον σταυρό των περικοπών, όταν οι γνωστοί φίλοι της κυβέρνησης που η ίδια ανα καιρούς ονόμασε ως νταβαντζήδες δηλαδή αυτοί που συνέτειναν στην δημιουργία των ελλειμμάτων, θα καρπώνονται ως οφέλη τα χρηματιστηριακά υπερκέρδη.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΝΑΝΕ,
ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ
ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ
ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΑΘΙΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ.

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΛΕΟΝ, ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Alexandros_Kossyvakis

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 2
Location : athens
Registration date : 16/10/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης