9. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πήγαινε κάτω

9. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Δημοσίευση  Νίκος Περάκης Την / Το Δευ Οκτ 08, 2007 1:26 pm

Πολιτικό σύστημα για διαφάνεια και λογοδοσία

149. Μεικτό εκλογικό σύστημα με συνδυασμό μονοεδρικών και ευρέων εκλογικών περιφερειών, καθώς και συνδυασμό της εκλογής με σταυροδοσία με την εκλογή με λίστα.
150. Αλλαγή στις δομές του Κράτους: Επιτελική Κυβέρνηση με λιγότερα υπουργεία, μικρότερο αριθμό περιφερειών με αιρετό περιφερειάρχη, λίγοι και ισχυροί δήμοι, οι οποίοι θα προκύψουν ύστερα από νέο κύμα συγχωνεύσεων.
151. Υποχρεωτικό στάδιο δημόσιας διαβούλευσης για κάθε σχέδιο νόμου και έλεγχος ποιότητας. Απαγόρευση κατάθεσης τροπολογιών μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής
152. Θεσμοθέτηση της υποχρέωσης για ενημέρωση του Κοινοβουλίου και της κοινής γνώμης για τα θέματα που συζητούνται στην ΕΕ.

Δημόσια διοίκηση με στόχους και αποτελέσματα για τους πολίτες

153. Ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των υπηρεσιών του δημοσίου, για δημόσιες υπηρεσίες χωρίς «σύνορα».
154. Καθιέρωση υποχρεωτικής προθεσμίας διεκπεραίωσης για ΟΛΕΣ τις υποθέσεις των πολιτών μέσω των ΚΕΠ (περίπου 1.200) με αποζημίωση τους από το κράτος, όταν δεν τηρείται η προθεσμία. Αντικατάσταση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων με την Υπεύθυνη Δήλωση και καθιέρωση αυστηρών ποινών για ψευδή δήλωση.
155. Ετήσιος διαγωνισμός με συνδυασμό μορίων και γραπτών εξετάσεων για ΟΛΑ τα μόνιμα στελέχη του Δημοσίου. Κατάργηση των συμβάσεων έργου σε φυσικά πρόσωπα με το απαραίτητο μεταβατικό στάδιο για τους ήδη υπηρετούντες. ΟΛΕΣ οι διαδικασίες από το ΑΣΕΠ.
156. Καθιέρωση της αξιολόγησης και του προγραμματισμού παντού με συγκεκριμένους δείκτες και μετρήσιμα αποτελέσματα σε όλες τις οργανικές μονάδες της χώρας (Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, Αστυνομικά Τμήματα) με παράλληλη αξιολόγηση ΟΛΩΝ των δημοσίων υπαλλήλων.
157. Καθιέρωση πλήρους διαφάνειας και συμμετοχής των πολιτών μέσω των νέων θεσμών της διαβούλευσης, της κοινωνικής λογοδοσίας των δημοψηφισμάτων. Δυναμική και σταδιακή ανάπτυξη των νέων αυτών θεσμών με συνεχή βελτίωσή τους.
158. Νέα μορφή λειτουργίας του δημοσίου τομέα με τη χρήση προγραμματικών συμφωνιών σε όλους τους τομείς

Εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας – Η ασφάλεια, δικαίωμα του πολίτη χωρίς περιορισμό των ελευθεριών του

159. Νέα δομή προσαρμοσμένη στη νέα διοικητική δομή της χώρας. Οι αστυνομικοί στο δρόμο. Τα περιπολικά στην προστασία του πολίτη. Επαναφέρουμε το θεσμό του Αστυνομικού της Γειτονιάς και των πεζών περιπολιών.
160. Δημιουργία Αστυνομικής Ακαδημίας πανεπιστημιακού χαρακτήρα σε συνδυασμό με ευέλικτα και αποκεντρωμένα προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης. Αναβάθμιση του ΚΕΜΕΑ σε Ινστιτούτο Αντιεγκληματικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας διεθνούς κύρους.

_________________
Αν και λίγοι μπορούν να κάνουν πολιτική είμαστε όλοι σε θέση να την κρίνουμε.
"Θουκιδίδου - Επιτάφιος"
avatar
Νίκος Περάκης
Administrator
Administrator

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 72
Ηλικία : 61
Location : ATHENS
Registration date : 26/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://perakis.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης