12. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Πήγαινε κάτω

12. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Δημοσίευση  Νίκος Περάκης Την / Το Δευ Οκτ 08, 2007 1:31 pm

Μια εξωτερική πολιτική αυτοπεποίθησης

210. Συμβολή στη διαμόρφωση μιας ισχυρής δημοκρατικής, οικονομικής και κοινωνικής Ευρώπης.
211. Υποστηρίζουμε ενεργά την ευρωπαϊκή πορεία των χωρών των Βαλκανίων, ως τη μόνη αξιόπιστη στρατηγική για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευρωπαϊκή επίλυση των προβλημάτων.
212. Ενεργός παρουσία στη διαμόρφωση των εξελίξεων στο Κόσσοβο και διεύρυνση των διμερών συνεργασιών της Ελλάδας με τις χώρες της περιοχής, σε όλους τους τομείς αμοιβαίου συμφέροντος.
213. Ανάγκη για διαμόρφωση μιας νέας εθνικής στρατηγικής ειρήνης και ασφάλειας έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες, με στόχο την από κοινού προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.
214. Ανάληψη όλων των αναγκαίων πρωτοβουλιών στην ΕΕ και στον ΟΗΕ με στόχο την επίλυση του Κυπριακού, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και τις ευρωπαϊκές αρχές.
215. Συμβολή στον εκδημοκρατισμό της παγκοσμιοποίησης αξιοποιώντας και τη Σοσιαλιστική Διεθνή
216. Προώθηση ισόρροπων σχέσεων με τις ΗΠΑ, και προώθηση της συνεργασίας με τις αναδυόμενες δυνάμεις, την Κίνα, την Ινδία, αλλά και τη Ρωσία. Οι περιοχές της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και του Ευξείνου αποτελούν στρατηγικής σημασίας πεδία για την ενίσχυση της παρουσίας της χώρας μας.
217. Ενίσχυση του έργου και της αποστολής του ΣΑΕ. Ελληνικό Ινστιτούτο Προώθησης της Ελληνικής Γλώσσας του Πολιτισμού και των Τεχνών, που ενοποιεί, συντονίζει και ενισχύει τη σημερινή παρουσία της ομογένειας σε όλο τον κόσμο.

Ασφάλεια για τους Έλληνες

218. Προώθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων.
219. Εξορθολογισμός των αμυντικών δαπανών.
220. Διαφάνεια στους αμυντικούς εξοπλισμούς. Όλες οι προμήθειες με ανοικτούς διεθνείς μειοδοτικούς διαγωνισμούς, υπό τον έλεγχο της αρμόδιας Επιτροπής της Ελληνικής Βουλής και πλήρης κατάργηση των απευθείας αναθέσεων.
221. Νέο πρόγραμμα για την ανάπτυξη των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών, με τη χρηματοδότηση της έρευνας και της τεχνολογίας, με τη σύνδεση με την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Εξοπλισμών, αλλά και με τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα.

_________________
Αν και λίγοι μπορούν να κάνουν πολιτική είμαστε όλοι σε θέση να την κρίνουμε.
"Θουκιδίδου - Επιτάφιος"
avatar
Νίκος Περάκης
Administrator
Administrator

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 72
Ηλικία : 61
Location : ATHENS
Registration date : 26/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://perakis.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης