ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Πήγαινε κάτω

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση  John Tsez Την / Το Πεμ Οκτ 11, 2007 4:07 pm

Σύντροφοι, βρήκα στο blog του Βενιζέλου άρθρο από έναν επισκέπτη που τον επικρίνει. Περιέργως δεν κόπηκε από τον Βενιζέλο! Έχει ενδιάφερον η ανάγνωσή του από ιδεολογική χροιά. Το υπογράφει κάποιος Γιώργος, αναρτήθηκε στις 22/9 και το παραθέτω αυτούσιο παρακάτω:

22/9/07 giorgos
"Η Μακιαβελλική φράξια του ¨Πεντελικού¨ πολλά, πάρα πολλά, κοντά είκοσι χρόνια το κυοφορούσε αλλά τελικά γεννοβόλησε και το αποκύημα ηταν απολύτως συνεπές στα χαρακτηριστικά εκείνου του παρελθοντικού μητρικού γκρουπούσκουλου. Πιστός οπορτουνιστής, αμετανόητος καιροσκόπος, γνήσιος κοινωνός του δόγματος ¨Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξηλεύεται¨ φρόντισε μια νευραλγικής κρισιμότητας στιγμή του κινήματος να την υποσκάψει, να την εκμαυλίσει, να την εκφυλίσει τοποθετώντας στην θέση της απαιτητής ¨διαχείρησης ήττας¨ προσωπικά ιδιοτελή του κίνητρα για να ταίσει τον-σε αγαστή αρμονία με το στομάχι του-αχόρταγα πειναλέο και ακόρεστο αριβισμό του. Ο σημερινός επικεφαλής της ετερόκλητης ανομοιογενούς και οπισθοδρομικής παρεούλας των άλλοτε εκσυγχρονιστών, της εσωπαραταξιακης φιλελευθερης γκρούπας που εργολαβικά δίκην εγκάθετων ανέλαβαν με την γνωστή αναίσχυντη αμοραλιστική τακτική τους, την απεμπόληση πάγιων αρχών και στρατηγικών συμμαχιών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία αντικατέστησαν με τα γνωστά συμφέροντα τα οποία ακόμα και σήμερα λυμαίνονται το κίνημα. Ο κ.Βενιζέλος ομιλεί για Κεντροαριστερές συμμαχίες και πολιτικές αναδιανομής και την ίδια ώρα σε μια πρωτοφανή επίδειξη υποκριτικής διγλωσσίας και χαμερπούς οπορτουνισμού σφυρηλατεί πολιτική συμμαχία με το φιλελεύθερο μπλοκ των εκσυγχρονιστων ! Ο κ.Βενιζέλος μιλάει με την εύηχη και ελκυστική αριστερή ρητορική που προσδοκεί το γνήσιο ανόθευτο παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ όμως δίχως ερυθήματα αιδούς ενεργεί με την ακριβώς αντίθετη πρακτική συμμαχώντας με τους ακραιφνείς φιλελεύθερους της παραταξης. Αλλα λέει άλλα κάνει...Θα αποκτούσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εσωτερικές ζυμώσεις της οπορτουνιστικής ιταμής σέχτας Βενιζέλου με συμμετέχοντες στις συζητήσεις για την ¨Αναδιανομή του πλούτου¨ που ο κ.Βενιζέλος θέτει ως προμετωπίδα των ιδεολογικών του προτεραιοτήτων με τους Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Μιλένα Αποστολάκη και λοιπούς γνωστούς ακραιφνείς φιλελεύθερους κεφαλαιοκράτες που γονάτισαν και θρυμμάτισαν την παραδοσιακή συμμαχία του ΠΑΣΟΚ με την αριστερά.. Θα είχε ενδιαφέρον και καλαμπούρι συνάμα να μας μιλούσε εντος της φράξιας Βενιζέλου ο κ.Παπαντωνίου για την δίκαιη κοινωνία, εκείνος που απο όλες τις χρονίες που τα κέρδη των επιχειρήσεων, των βιομηχάνων σχηματοποιούσαν ιλλιγγιώδεις ρυθμούς ανάπτυξης, μόλις ΜΙΑ χρονιά φιλοτιμήθηκε να δωσει σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ μέρος αυτής της ανάπτυξης στους μισθωτούς. Θα είχε ενδιαφέρον να μας μίλαγε ο κ.Βενιζέλος για την λυδία λίθο της ιδεολογίας της σύγχρονης Ευρωπαικής κεντροαριστεράς-το κοινωνικό κράτος που οραματίζεται- με ισότιμο συνομιλητή, συνεταίρο και συνεργάτη τον μετρ των μετοχόποιήσεων/ιδιωτικοποιήσεων Γιαννο Παπαντωνίου αλλα και τους Φλωρίδη, Μιλένα Αποστολάκη, Βερελή κλπ...

Στην άκρως ενδιαφέρουσα ιστορική δήλωση Βενιζέλου στο Ζάππειο εμφιλοχωρείται μια έντονα γλαφυρή σημειολογία. Την ώρα που κλυδωνίζεται συθέμελα το οικοδόμημα ΠΑΣΟΚ, βρίσκουν ανοιχτή την Κερκόπορτα για να μπουκάρουν με τις ίδιες λογικές, τις ίδιες πρακτικές, τις ίδιες στοχοθετήσεις, οι ίδιοι Νεοπασόκοι που άλωσαν το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο το 96...Αυτή την φορά ο Δούρειος Ίππος που δυνητικά θα τους οδηγήσει στο τιμόνι της παράταξης δεν είναι κοντός και αδύνατος αλλά ψηλός και χοντρός, όμως οι ορδές των βαρβάρων που αδηφάγα ετοιμάζονται να λεηλατήσουν το ΠΑΣΟΚ είναι ακριβώς οι ίδιες...Παπαντωνίου, Βερελής, Βάσω. Φλωρίδης, Λιάνης, Νεονάκης, Σουμάκης και οι υπόλοιποι της παλιοφρουράς των εκσυγχρονιστών του 96’ ειναι ακόμα εδώ διεκδικώντας και παλι τα ίδια λάφυρα....

Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν είνα βιτρίνας για να αντιμετωπίζεται στείρα με μια αλλαγή στην κορωνίδα του κινήματος. Το πρόβλημα του Πασοκ είναι βαθύτατα πολιτικό και στρατηγικό καθώς η οκταετής εκσυγχρονιστική επέλαση στις γραμμές του κινήματος, αναφανδόν προκάλεσε την ρήξη των σχέσεων του κινήματος με τις παραδοσιακές συμμαχικές δυνάμεις. Τα κόμματα δεν κινούνται βουλησιαρχικά αλλά συντίθενται προκειμένου να υπερασπιστούν, να εκφράσουν και να εκπροσωπήσουν υπαρκτά κοινωνικά συμφέροντα. Το ΠΑΣΟΚ παραδοσιακά εξέφραζε τις δυνάμεις του κέντρου κα της αριστεράς, τον απλό μεροκαματιάρη, τον συνταξιούχο, τον αγρότη, τον μισθωτό, τον φοιτητή, τον άνεργο...Το 1996 ο πεμπτοφαλαγγίτικος εισοδισμός της Λούμπεν Μεγαλοαστικής Τάξης μεσα στο ΠΑΣΟΚ με πολιορκητικό κριό το τότε ¨ισχυρό χαρτί¨ Κώστα Σημίτη, είχε ως αποτέλεσα να οδηγηθούμε σε μια οριακή Πύρρεια επικράτηση το 2000 και σε δύο εκλογικές πανολεθρίες το 2004 και το 2007. Το ίδιο τόλμημα αποτολμάται και σήμερα...Οι ίδιοι εκφραστές του κεφαλαίου μέσα στο κίνημα επιχειρούν να μανιπουλάρουν προς τα δεξια έχοντας την αρωγή του ισχυρότερου όπλου που διαθέτει αυτη την στιγμή το ΠΑΣΟΚ στην φαρέτρα του. Όμως τα διλήμματα στην πολιτική όταν τίθενται με προσωποπαγή χαρακτηριστικά είναι κίβδηλα και αποπροσανατολιστικά. Το δίλημμα δεν είναι Βενιζέλος ή Παπανδρέου, το δίλημμα είναι εκσυγχρονιστικό κεντροδεξιό ΠΑΣΟΚ με αριστερή ρητορική και δεξιές πρακτικές ή κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ με ισχυρό στιβαρό κοινωνικό κράτος και νεα στρατηγική-πολιτική συμμαχία με την λαική παραδοσιακή βάση του κινήματος??? Το δίλημμα είναι η επικοινωνιακή διαχείρηση της ήττας με αλλαγή στην προεδρία ή η στρατηγική διαχείρηση της ήττας με αλλαγή στις δομές και τις νοοτροπίες???Πάντοτε έβρισκα αδυναμίες στον Παπανδρέου αλλα πάντοτε ήμουν θιασώτης του λαμπρού ιδεολογικοπολιτικού κληροδοτήματος του μεγάλου Ανδρέα...Σε αυτά τα πλαίσια και με τις μικρές ταπεινές και ανίσχυρες δυνάμεις μου θα πρσπαθήσω όσο μπορώ ώστε να μην επαναληφθεί η ιστορία της άλωσης του ΠΑΣΟΚ 11 χρονια μετα με τα ίδια ταπεινωτικα για την παραταξη αποτελεσματα''.

John Tsez

Αριθμός μηνυμάτων : 8
Location : ΒΟΛΟΣ
Registration date : 11/10/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Eνδιαφέρον Άρθρο..

Δημοσίευση  Νίκος Περάκης Την / Το Πεμ Οκτ 11, 2007 4:55 pm

John Tsez έγραψε:Σύντροφοι, βρήκα στο blog του Βενιζέλου άρθρο από έναν επισκέπτη που τον επικρίνει. Περιέργως δεν κόπηκε από τον Βενιζέλο! Έχει ενδιάφερον η ανάγνωσή του από ιδεολογική χροιά. Το υπογράφει κάποιος Γιώργος, αναρτήθηκε στις 22/9 και το παραθέτω αυτούσιο παρακάτω:

Σύντροφε Γιάννη,

Χωρίς να συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο που μόλις διάβασα, θέλω να τονίσω ότι δεν πρέπει να μηδενίζουμε καμμία πολιτική απόφαση, όπως δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να κατακρίνουμε μεμονωμένα πρόσωπα και αποφάσεις΄.
Το πρόβλημα όπως παρουσιάστηκε σήμερα, τελικά ήταν Πολιτικό!
Δεν ήταν τόσο στην άσκηση της εξουσίας, όσο στην οργανωτική δομή του κινήματος που δυστυχώς έπνεε τα λοίσθια..

Σε σημαντικό βαθμό ευθύνεται η Πολιτική ηγεσία, αλλά ευθύνη έχουν και τα στελέχη μα και οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ που δεν φρόντισαν να κάνουν την αυτοκριτική που τόσο άκοπα σήμερα διοχετεύεται προς τα έξω, τότε που επίσης έβλεπαν ξεκάθαρα την στροφή του κινήματος, έξω από τις καταστατικές διαδικασίες και εκτός της διακύρηξης της 3η του Σεπτέμβρη.

Προσωπικά, αρνούμαι να δεχθώ τον όρο "πεμπτοφαλαγγίτης" για κανένα στέλεχος του κινήματος, όσα λάθη και αν έκανε, όσο ζημιά και αν προκάλεσε στην παράταξη με κάποιες ενέργειές του.

Με εκτίμηση

Νίκος Π. Περάκης

_________________
Αν και λίγοι μπορούν να κάνουν πολιτική είμαστε όλοι σε θέση να την κρίνουμε.
"Θουκιδίδου - Επιτάφιος"
avatar
Νίκος Περάκης
Administrator
Administrator

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 72
Ηλικία : 61
Location : ATHENS
Registration date : 26/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://perakis.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σχετικά

Δημοσίευση  ΜΑΙΡΗ ΜΑΝΤΗ Την / Το Παρ Οκτ 12, 2007 1:40 pm

Κε Περάκη ,

πεμπτοφαλαγγίτης , στο συγκεκριμένο άρθρο δεν είναι μόνο ο Ε.Β , η λέξη χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει ένα σύνολο παρατρεχάμενων στην " ομάδα" που εκφύλισε και " στέγνωσε " το κίνημα από όποια ιδεολογικοπολιτική αριστερή στροφή και από κάθε έννοια του κοινωνικού κράτους.
Αν , λέω , αν χρησιμιποιήθηκαν λίγο πιο σκληρές εκφράσεις , είναι γιατί για να καταλάβει ένα χοντρόπετσο και καμουφλαρισμένο δεξιό προσωπείο , χραιάζονται ΤΈΤΟΙΕΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΛΕΞΕΙΣ , αλλίως θα αφήσουμε να καθοδηγούν και τελικά να λυμαίνονται τα πάντα οι Βενιζέλοι του συστήματος.

( Και πράγματι , πως το άφησαν και ανέβηκε μου προξενεί έκπληξη! )

Συγγνώμη για την παρέμβαση

Φιλικά

Μαίρη

ΜΑΙΡΗ ΜΑΝΤΗ
Moderators
Moderators

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 14
Ηλικία : 56
Location : ΑΘΗΝΑ
Registration date : 03/10/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σχετικά...

Δημοσίευση  Νίκος Περάκης Την / Το Παρ Οκτ 12, 2007 2:01 pm

Αγαπητή Μαίρη,

Θα επαναλάβω, ότι αυτό που σήμερα εμείς κάνουμε, θα έπρεπε να το είχαν κάνει χρόνια πριν, τα στελέχη του κινήματος, το υγιές και καθαρά σοσιαλιστικό τμήμα του ΠΑΣΟΚ.

Ας μην υποστηρίξουμε το ρητό "δρυός πεσούσης...", γιατί θα χάσουμε το σημερινό νόημα μια αναγκαίας επενένταξης του κινήματος στην ελληνική κοινωνία, κοντά στην Λαϊκή βούληση και θέληση.

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου ότι χρειάζονται σκληρές εκφράσεις για να πεις αλήθειες, αλλά φοβάμαι πως τώρα είναι ώρα μόνο για ΔΟΥΛΕΙΑ !!

Πάντα Φιλικά

Νίκος Περάκης

Υ.Γ.

Πολύ καλή η παρέμβασή σου και πολύ καλά έκανες και δεν χρειάζεται να ζητά συγνώμη από κανέναν!
Αυτός είναι ο ουσιαστικός σκοπός ύπαρξης του forum! Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ!!!

Ν.Π.

_________________
Αν και λίγοι μπορούν να κάνουν πολιτική είμαστε όλοι σε θέση να την κρίνουμε.
"Θουκιδίδου - Επιτάφιος"
avatar
Νίκος Περάκης
Administrator
Administrator

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 72
Ηλικία : 61
Location : ATHENS
Registration date : 26/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://perakis.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης