Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΑΣ

Πήγαινε κάτω

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΑΣ

Δημοσίευση  Νίκος Περάκης Την / Το Κυρ Οκτ 14, 2007 2:49 pm

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, έγινε η προγραμματισμένη Συγκέντρωση - Εκδήλωση της "Λέσχης Φίλων Γ. Παπανδρέου" σε αίθουσα του ξενοδοχείου "ΚΑΝΙΓΓΟΣ 21", στο κέντρο της Αθήνας, με θέμα:

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ


Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Β' Πειραιά του Κινήματος, κ. Γρηγόρης Νιώτης, ο υποψήφιος Βουλευτής της Β' Αθήνας κ. Γρηγόρης Λαμπράκης, ο Εκπρόσωπος του Πρώην Υπουργού και βουλευτή Α' Αθήνας κου Χρήστου Παπουτσή, κ. Β. Μπέσης , και οι προσκεκλημένοι μας, μέλη και φίλοι της Λέσχης μας.

Στην Εισαγωγική Ομιλία της η Γεν. Γραμματέας της Λέσχης, κα. Μόνικα Ευταξία, αφού καλοσώρισε τους προσκεκλημένους και σύστησε στο κοινό τα μέλη της Οργανωτικής επιτροπής της λέσχης, αναφέρθηκε στον σκοπό δημιουργίας της Λέσχης Φίλων Γ. Παπανδρέου και τόνισε την ανάγκη συστράτευσης της δημοκρατικής κοινωνίας δίπλα στον πρόεδρο του κινήματος Γιώργο Παπανδρέου και τόνισε ιδιαίτερα:

"Η ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ξεκίνησε ως αντίδραση μιας ομάδας, άγνωστων μέχρι εκείνη τη στιγμή ανθρώπων - πολιτών. Μιας αντίδρασης κατ΄ αρχήν απέναντι στην απάθεια των ίδιων μας των εαυτών. Αυτών των εαυτών που επί χρόνια κάθισαν σε καναπέδες, με μόνη συντροφιά το "όπλο" του tv-control. Αυτών των εαυτών που συμβιβάστηκαν με μια ρηχή και άηχη κριτική και άφησαν το δικό μας ΠΑΣΟΚ άδειο από τη φωνή και ορφανό από την ενεργητική μας συμμετοχή."

Ολόκληρο το κείμενο της Ομιλίας της Μόνικας Ευταξία, στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://img.pathfinder.gr/clubs/files_3/98940/2.doc

Ακολούθως έδωσε τον λόγο στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της λέσχης, να ξεκινήσουν τις εισαγωγικές ομιλίες τους.

Ο Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Νίκος Περάκης αφού καλοσώρισε τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε επίσης τον σκοπό δημιουργίας της κίνησης αυτής, αναφέρθηκε στους λόγους της εκλογικής ήττας, τονίζοντας:

"..Οι Εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, μας έδωσαν ένα ηχηρό χαστούκι μα συγχρόνως και ένα μήνυμα!
Ένα χαστούκι για να μας υπενθυμίσουν ότι στην πορεία των προηγούμενων χρόνων εξουσίας αλλοτριωθήκαμε και ένα μήνυμα με την μορφή εντολής για ριζική ανανέωση.
Το ΠΑΣΟΚ, διατηρώντας κυρίως τις εσωτερικές του ισορροπίες, δεν εξέφρασε τον μέσο Έλληνα, δεν εξέφρασε τον εργαζόμενο, την νοικοκυρά, τον συνταξιούχο, τον φοιτητή, τον Νέο."


Ολόκληρο το κείμενο της Ομιλίας του Νίκου Περάκη, στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://img.pathfinder.gr/clubs/files_3/98940/4.doc

Ο Ειδικός Γραμματέας Α' της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Μενέλαος Αλιγιζάκης που αμέσως μετά πήρε τον λόγο, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την Παρουσία τους, αναφέρθηκε στο πραγματικό νόημα του αγώνα για την επανεκλογή του Γ. Παπανδρέου και τόνισε:

"...Η κρίση που περνάμε δεν είναι πλήγμα. Το αντίθετο. Είναι ένα μεγάλο δώρο, μια τεράστια ευκαιρία να κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια μας – γιατί πλέον γνωρίζουμε ποιος είναι ποιος και γιατί ακριβώς αγωνιζόμαστε. Είναι η απαρχή της ουσιαστικής γνώσης του πολιτικού εαυτού μας , η απαρχή της δημιουργίας του ΠΑΣΟΚ που ονειρευόμαστε."

Ολόκληρο το κείμενο της Ομιλίας του Μενέλαου Αλιγιζάκη, στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://img.pathfinder.gr/clubs/files_3/98940/1.doc

Ο Ταμίας της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Γρηγόρης Νικητόπουλος, που πήρε τον λόγο ευχαρίστησε τους περευρισκόμενους, τότισε την ανάγκη αλλαγής των Κοινωνικών και οικονομικών δομών της Ελληνικής Κοινωνίας και τονίζοντας την ανάγκη για αγώνα στήριξης του Γ. Παπανδρεόυ, τόνισε:

"..Πρώτα απ’ όλα να ψάξουμε για ηγέτες που μπορούν να θέσουν υψηλά στάνταρντς για την κοινωνική ισότητα, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία του περιβάλλοντος, την διαχείριση του εθνικού πλούτου, την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού. Ο Γεώργιος Παπανδρέου είναι ένας τέτοιος ηγέτης. Το έχει αποδείξει η μέχρι τώρα πορεία του. Το αποδεικνύει ο λόγος του και το ήθος του..."

(Ολόκληρο το κείμενο της Ομιλίας του Γρηγόρη Νικητόπουλου, στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://img.pathfinder.gr/clubs/files_3/98940/5.doc

Οι εισαγωγικές Ομιλίες έκλεισαν με την Ομιλία του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Ανδρέα Νικάκη, μια ομιλία συναισθηματικά Φορτισμένη, με κύρια χαρακτηριστικά την ανάγκη και την αγωνία του απλού πολίτη, του φτωχού εργαζόμενου, της Νοικοκυράς, του Νέου να δουν ένα Αληθινά Λαϊκό - Σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, ένα κίνημα λαού που θα νοιάζεται αληθινά για την τύχη του!

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε:
"...Δεν θα καταναλωθούμε στο παρελθόν αλλά στο πως θα δημιουργήσουμε το μέλλον και αυτό θα επιτευχθεί με μάχες, με μάχες αληθινές που μοναδικό αντίπαλο θα έχουν τον ίδιο μας τον εαυτό."

Ολόκληρο το κείμενο της Ομιλίας του Ανδρέα Νικάκη, στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://img.pathfinder.gr/clubs/files_3/98940/3.doc


Η Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής αφού ευχαρίστησε το προεδρείο, κάλεσε στο βήμα τον Πρώην Υπουργό και Βουλευτή Β' Πειραιά κ. Γρηγόρη Νιώτη, ο οποίος αφού καλοσώρισε την δημιουργία της Λέσχης Φίλων του Γ. Παπανδρέου, δήλωσε ότι έμεινε ενθουσιασμένος με τις θέσεις των ομιλητών και με την απλότητα και αμεσότητα που τοποθετήθηκαν, με τον απλό τους και ανεπιτήδευτο λόγο, λόγο που όπως επισήμανε, έλειψε από το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια.
Μίλησε για την ανάγκη αυτοκριτικής, για την αναγνώριση των λαθών του παρελθόντος και την ανάγκη για μια καλύτερη οργάνωση των στελεχών του κινήματος και τόνισε πως το σύνθημα της Λέσχης μας για "Κοινωνική Συμμαχία" είναι η πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για ένα κίνημα με στόχο το μέλλον.
Κάλεσε σε συστράτευση όλους τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα του κινήματος με ηγέτη τον Γιώργο Παπανδρέου!


Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γρηγόρη Νιώτη, στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://img.pathfinder.gr/clubs/files_3/98940/7.doc

Ακολούθως στο βήμα ανέβηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθήνας, κ. Γρηγόρης Λαμπράκης, ο οποίος με την σειρά του καλοσώρισε την δημιουργία της Λέσχης Φίλων Γ. Παπανδρέου και τόνισε την ανάγκη συστράτευσης όλων δίπλα στον Πρόεδρο του κινήματος για την πραγματική και πολυπόθητη Δίκαιη Κοινωνία και την Δυνατή Ελλάδα.

Στην Συνέχεια, τον λόγο πήραν μέλη και φίλοι της "Λέσχης Φίλων Γ. Παπανδρέου" τα οποία ανέπτυξαν στον χρόνο που τους αντιστοιχούσε θέματα που αφορούσαν τόσο στην στήριξη του Γ. Παπανδρέου, όσο και στην απαραίτητη αλλαγή φιλοσοφίας του κινήματος με σκοπό το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει ένα Αληθινά Λαϊκό και Σοσιαλιστικό Κίνημα!!

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθεί ο μεστός λόγος του Συντρόφου και μέλους της Λέσχης μας, κ. Ρούση Αλεξανδρή, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

"..Η διαχείριση της ήττας είναι πιο σημαντική από την διαχείριση της νίκης. Η θετική διάσταση των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ μας κάνει σοφότερους. Η ήττα του 2004 αφέθηκε στα μοναχικά χέρια του Ηγέτη του ΠΑΣΟΚ. Ο Ηγέτης, ο Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς Κόμμα με συνοχή, χωρίς Κόμμα με αξιόπιστο και αξιόμαχο μηχανισμό, με ένα Κόμμα κουρασμένο και αποκομμένο από την Κοινωνία, με ένα Κόμμα που θεοποίησε το ατομικό και στραγγάλισε το συλλογικό και χωρίς την Συμμετοχή της Κοινωνίας (για το οποίο έχουμε όλοι ευθύνη), προσπάθησε σχεδόν μόνος του.."

Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του Ρούση Αλεξανδρή, στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://img.pathfinder.gr/clubs/files_3/98940/6.doc


Η Συνάντηση τελείωσε στις 11:00 με την παράθεση μικρής δεξίωσης εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής προς τους προσκεκλημένους!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την πρώτη μας συνάντηση, να τους βεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε πιο Δυνατά και πιο Τολμηρά τον όμορφο Αγώνα που αρχίσαμε πριν μόλις λίγες μέρες..

Για την Οργανωτική Επιτροπή

_________________
Αν και λίγοι μπορούν να κάνουν πολιτική είμαστε όλοι σε θέση να την κρίνουμε.
"Θουκιδίδου - Επιτάφιος"
avatar
Νίκος Περάκης
Administrator
Administrator

Άντρας Αριθμός μηνυμάτων : 72
Ηλικία : 61
Location : ATHENS
Registration date : 26/09/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://perakis.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης